Huidverzorgen in de herfst

23-10-2020

De verandering van de huid in de herfst

De herfst is nu in volle gang, van de week is de eerste herfststorm geweest. In deze tijd van jaar veranderd er veel, van de warme uitbundige zomer gaan we  langzaam naar de koele winter waar alles meer  naar binnen is gekeerd. De natuur trekt zich terug  en de bomen laten hun bladeren los. Ook wij bewegen hierin mee, onze garderobe gaat van het strandjurkje langzaam naar de warme dikke winter jas en maken we het binnen warm en gezellig.

Ook onze huid veranderd in de herfst. In deze tijd is de huid vaak droog, rood en trekkerig. Je kunt last krijgen van jeukende plekjes en acne. Het is dus belangrijk de huid voor te bereiden op het herfstweer en sterk genoeg te maken tegen regen, storm en het vele binnen zitten. Hieronder een 5 tal tips om je huid optimaal voor te bereiden en te beschermen om zo huidproblemen te voorkomen.

Tip 1: Huid blijven beschermen tegen UV stralen
Niet alleen in de zomer, ook in de herfst is het belangrijk je huid goed te beschermen tegen Uv-stralen. In de herfst en de winter is de zon aanwezig en geeft Uv-stralen. Ook deze stralen zijn schadelijk voor de huid. Een UV filter helpt je beschermen tegen voorstadia van huidschade en helpt rimpelvorming tegen gaan. Om je huid in de herfst en winter hier tegen te beschermen is de Dispensing Brush van Mineralogie een echte topper. Deze brush  heeft een beschermfactor 26 ( deze blijft de hele dag) daarnaast is het een foundation en poeder in één! Dus is je huid goed beschermt en heb je een prachtige natuurlijke uitstraling .

Tip 2: Je huid heeft in de herfst behoefte aan een andere crème
In de zomer heeft de huid vaak niet meer dan een dunne luchtige crème nodig. In de herfst en winter voelt je huid vaak trekkerig en droog. Een perfecte dagcrème voor dit jaargetijde is de crème Riche van Absolution, met zijn voedende en beschermende eigenschappen (o.a. Kiwi, honing, blauwe Lotus). Deze crème is wat dikker en voller, zodat je huid langer gehydrateerd blijft en je de hele dag een zachte huid houdt. Afhankelijk van je werk en leefomgeving kan de huid extra hydratatie nodig hebben, dan is het serum Anti-Soiff een echte must have dit serum zorgt dat de huid minimaal 8 uur gehydrateerd blijft en voorkomt roodheid. Eén druppel toevoegen aan je dagcrème is al voldoende.

Tip 3: Yoga voor de huid
Yoga, zorg toch voor een soepelere, fitter en krachtig lichaam? Dat klopt, maar het heeft ook effect hebben op je huid.  Een stralende huid heeft namelijk alles te maken met hoe je in je vel zit en hoe je je voelt. Yoga kan helpen om meer balans en rust in je leven te vinden. Daarnaast draagt yoga bij tot een betere doorbloeding en heeft het een positief effect op de stoelgang om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Zo kan je huid makkelijker stralen. Wil je  yoga vanuit huis volgen? Dat kan er is een onbeperkt online yoga abonnement. Yoga vanuit je eigen huis en toch aanwezig in de les. Kijk hier voor meer informatie. Klik hier voor het les aanbod in studio.

Tip 4: Voeding voor je huid
Zet dit op het menu voor een gezonde en stralende huid in de herfst:
*  Walnoten, lijnzaad (omega-3-vetzuren)
* Koolzaadolie, teunisbloemolie, haver (omega-6-vetzuren)
* Citrusfruit, koolsoorten, kiwi’s, spruitjes en bessen (vitamine C)
* Wortels, eieren, volle melkproducten (vitamine A)
* Verse groenten, granen en noten (vitamine E)
* Wortel, paprika, spinazie (bètacaroteen)

 Tip 5: Schoonheidsslaapje
Wist je dat je huid hard aan het werk gaat als je slaapt? In de nacht maakt je huid achter keer meer nieuwe huidcellen aan dan overdag. Zorg dus voor een goede en gezonde nachtrust. Help je huid een handje door een halfuur voor het slapengaan een crème of masker aan te brengen.

« Terug
×