Ontwijnen

15-01-2018

In december kwam ik het een bericht van Jacqueline van Lieshout tegen met de naam ontwijnen. Ik volg Jacqueline al een tijd en deze ontwijnen cursus sprak me aan. Dit omdat ik al eerder gedacht had eens een maand helemaal geen alcohol te drinken. Om te zien wat het met je huid en je lichaam doet (Alcohol onttrekt vocht en dat heeft invloed op de huid) en omdat ik er even klaar mee was dat er bij iedere gelegenheid gedronken wordt. Sinds 1 januari ben ik alcoholvrij en ik moet zeggen dit gaat mij best makkelijk af. Er zijn af en toe lastige momenten waar ik toch graag een wijntje had willen drinken maar dat ebt vrij snel weer weg. Wat me enorm opvalt is dat als je geen alcohol drinkt er overal alcohol is en je continu geconfronteerd met alcohol.  1 januari ben ik gestart en er zitten nu twee weken op wat ik merk is dat mijn huid er wat strakker en uitgeruster uit ziet. Dus een betere hydratatie van de huid en doordat ik dieper slaap ( ik slaap al slecht als ik een wijntje op heb) zie ik er minder moe uit en voel ik mee energieker. De aankomende twee weken ( of langer) komen daar straks bij dus ik ben zeer benieuwd naar het eind resultaat. Nu ik droog sta 😉 ben ik eens gaan lezen wat alcohol met de huid doet.

Rimpels, dehydratatie gevolg van alcohol?

Alcohol onttrekt vocht aan het lichaam en dus ook aan de huid. Wanneer de huid droog is gaat de huid sneller rimpels vormen waardoor je er sneller ouder gaat zien dan je bent. Alcohol berooft het lichaam van oa vitamine A deze vitamine is een essentieel bij cel vernieuwing nodig. Bij regelmatig alcohol gebruik ziet de huid er al snel grauw en grijzer uit. Door alcohol te mijden blijft de huid gehydrateerd en zijn de effecten goed merkbaar: minder rimpelvorming en een frisse stralende huid.

 

Ik ga in ieder geval goed gemotiveerd verder en hoop op nog meer positieve effecten te ervaren. Niet drinken is best een taboe merk ik en als ik me verdiep in wat met alcohol met je doet is het best vreemd dat het algeheel geaccepteerd wordt. Kijk eens op www.ontwijnen.nl.

« Terug
×